Deze tijd van het jaar is de natuur grauw en het weer grillig. #Naturaleza – Mose Edit.
Bomen, planten en de aarde lijken aan de buitenkant dor en dood, maar binnenin gebeurt van alles zodat er in het voorjaar iets nieuws uit kan groeien. Wind en regen laten zich van hun beste kant zien. Het meeste valt ernaast kan wel zo zijn, maar ik trek me dan het liefst terug in huis. Vooral zijn, weinig doen. Door de behandelingen van mijn mu-ziek gebeurt er van alles van binnen. Dat zorgt ervoor dat bij mij de buitenkant er inmiddels ook dor uitziet. #Just breathe – Pearl jam.

Hoe fijn om dan ineens toch een zonnestraal te zien. #Guiding Light – Foy Vance, Ed Sheeran.
De figuurlijke zonnestraal is horen dat de chemo mag stoppen. Al snel voel ik verbetering in mijn lijf en kan ik weer eten. Hierdoor komt er ruimte en beweging in mijn gedachten en kan ik letterlijk weer beter bewegen. #Faith’s Hymn – Beautiful Chorus.

Goede voornemens voor een nieuw jaar? Ik beperk me tot dagen of weken vooruit kijken. Zorgen dat ik conditie opbouw voor een operatie in januari. Na de operatie zes weken niet zwaar tillen. Oei… ik kan echt wel ergens zwaar aan tillen… Want hoe begroet ik iemand die mij zo vlak voor de operatie kan besmetten? Wat is het effect van mijn mu-ziek op mijn eigen bedrijf, mijn eigen ontwikkeling? Een goed gesprek of een wandeling helpen me meestal om te reflecteren, te relativeren. Mijn ervaring van nu kan dienend zijn voor anderen. Alles op zijn tijd.. Bewegen en contact maken zijn mijn voor-nemen. En niet dienende gedachten en ervaringen daarna achter-laten.
#The art of letting go – Fia