Hoe was jouw leven in de afgelopen weken? Als een ballad, een opera, rock and roll, levenslied of een silent disco?
Mijn 1e optreden in de mu-ziek is niet direct succesvol. Nadat ik op verschillende plekken voor leden van de selectie van ‘The Body’ verscheen, oordelen ze dat een andere locatie voor mij succesvoller kan zijn. Daar kennen ze mijn mu-ziek, zijn ze gewend om dergelijke noten te kraken. Op die andere locatie vertellen ze dat het kan via de klassieke mu-ziek. Ook kan ik meedoen aan onderzoek naar het effect van een nieuw instrument. Ik probeer de taal van de dirigent te volgen, maar kan geen noten lezen en verwarring voert al snel de boventoon. Ik mag voor mezelf kiezen wordt er gezegd. Ga ik voor het experiment of voor ‘het oude liedje’? De laatste ken ik goed: heb ik meegekregen van huis uit. Wat zeker is: mijn mu-ziek kent geen zekerheid. Ik heb mijn keuze gemaakt. Nu ga ik het uitzingen, wat de loterij van het onderzoek ook brengt.
Hoe was jouw leven in de afgelopen weken? Als een ballad, een opera, rock and roll, levenslied of een silent disco? Luister je bewust, heb je altijd de radio of Spotify op de achtergrond, of ga je voor de muziek van de natuur? Wat het voor jou ook is, hierin komt jouw familiegeschiedenis terug. In hoeverre speelt muziek in jouw familie een rol: heb je noten leren lezen, bespeel je instrumenten? Zingen is ook muziek maken. Dat wil ik mijn omgeving niet aandoen (uiteraard heb ik ook zo mijn eigen overtuigingen😊). Laatst las ik dat neuriën zo goed is voor de hersenen en de hartslag verlaagt. Een paar keer diep ademhalen en dan (op 1 toonhoogte) neuriën.

Muziek kan verbinden. En muziek kan zorgen voor afstand. Houden de mensen in jouw familie van dezelfde muziek of kies je (bewust of onbewust; er is geen goed of fout aan!) voor een totaal ander genre?

Een familieopstelling kan er soms uitzien als een silent disco: zonder het gebruik van woorden komt er beweging. Niet alleen zichtbaar, ook binnenin de representanten. Dit is zo waardevol voor de vraagstellers!